кадър: БтвКакви са очакванията от карантинните мерки у нас. Отговорите са

...
кадър: БтвКакви са очакванията от карантинните мерки у нас. Отговорите са
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: До 20 декември ще решим дали ще бъде възможно поне да се събират 2-3 семейства за празниците

кадър: Бтв

Какви са упованията от карантинните ограничения у нас. Отговорите са на Тодор Кантарджиев:

До 20 декември ще сме наясно дали ще бъде допустимо най-малко да се събират 2-3 фамилии за празниците. Това съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов ".

Той регистрира, че все още резултатите от седмицата са много удобни. За 14 дни има 20-25% понижаване на случаите в София. Това е с помощта на ограниченията и хората, сподели Кантарджиев.

По думите му 10 души сега заразяват 7 до 9 души.

Според Кантарджиев обществото се приготвя да бъде срещу имунизирането. Господин, който не е доктор, приказва за странични резултати на имунизациите. Ако не си доктор, по какъв начин ще приказваш за епидемиология, попита Кантарджиев.

Проф. Тодор Кантарджиев: Европейски Съюз хвърля голям запас, страната хвърля голям запас, не виждате ли министърът какъв брой пъти излиза, какви комисии се направиха, проект се направи, купиха се на -70 градуса фризери...Създаде се един щаб, който би трябвало да обезпечи плановата имунизация. Изведнъж излиза някой и споделя: Да, но тия ваксини са изследвани на младежи, а не на възрастни, които би трябвало да се имунизират. Явно сътрудника не е чел.

Проф. Кантарджиев сподели, че има данни, че новите ваксини не вредят и на хората над 70-годишна възраст. Оцени съветската ваксина като доста добра, защото Русия има обичаи в региона на имунизирането.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР